zondag 19 juli 2009

Monogamie part two

Gisteravond heb ik nog eens flink de kans gehad na te denken over dit onderwerp (alweer…zucht). Hele avond in mijn eentje doorgebracht op de bank, dan wil het wel.

Vrijdagavond kwam ik ‘T’ weer tegen (met zijn prachtige vriendin natuurlijk). Op dezelfde avond sms’te één van de twee six-packs uit mijn trio ervaring “hey sexy, volgende week afspreken, ben single..”
Gisteren meldde één van de meest aantrekkelijke mannen die ik ooit gekend heb dat hij op weg is naar een relatie (zoals jullie hebben kunnen lezen). Een weekend vol materiaal om over na te denken dus.

Het stomme is dat dit alles erin resulteerde dat ik gisteravond ineens overvallen werd door een gevoel van eenzaamheid. Ik zie mezelf met geen van deze mannen in een relatie. Ik ben op geen van ze verliefd en ga dat ook niet worden. Toch leiden deze situaties er keer op keer toe dat ik aan het kortste eind trek. Als je rotzooit met bezette mannen weet je dat je nooit op de eerste plek zal komen, nooit eisen zal kunnen stellen en altijd uiteindelijk aan de kant gezet zal worden voor een andere vrouw (DE vrouw). Daar kies ik zelf voor. Toch is het vervelend dat het me nu toch even iets te vaak is overkomen. Ik ben een sterke vrouw, kan ermee dealen, maar er zijn van die avonden dat het even teveel wordt. Het is gewoon een feit dat mijn ego er niet gelukkig van wordt als de man in kwestie mij aan de kant zet omdat iemand anders ergens leuker is..

Eigenlijk hypocriet. Want ik wil ook niet dat ze verliefd op mij worden. Dus wat wil ik nou eigenlijk? Ik weet zelf het antwoord niet. Neem de leuke man wiens size didn’t matter. Hij doet niets verkeerd, vindt een meisje leuk, super voor hem. Jammer voor mij dat ik al maanden probeer een avondje alleen met hem geregeld te krijgen en dat hij me die ook steeds beloofd en toevallig net iemand ontmoet met wie hij wel aan de serieuze relatie wil beginnen. Ja mensen, daar baal ik flink van. Dat is nou eenmaal het risico van single zijn en losse contacten hebben. In mijn jarenlange relaties had ik iedere avond de garantie op goede seks en was ik altijd de leukste. Toen was ik ook niet tevreden. Ik houd van de spanning, het spel. Maar helaas kun je met spellen niet alleen winnen maar ook verliezen.

Ik ga even mijn ego’tje oppoetsen en dan beloof ik dat de volgende column weer vrolijk en een tikkeltje arrogant zal zijn, zoals jullie van me gewend zijn.

(In de reacties op dit verhaal is iedereen verplicht te vermelden hoe leuk ik ben)

5 opmerkingen:

 1. Jij bent stoer! And we can back it up..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het leuke van scharrels is dat je de nadelen van een relatie niet hebt. Geen verantwoording afleggen, niet bellen wanneer je geen zin hebt, geen verplichtingen, niet dealen met zijn onvermijdelijke minder leuke kanten. Het nadeel is dat hij dat ook allemaal niet tegenover jou hoeft. Het grootste nadeel is dat je scharrel uiteindelijk waarschijnlijk iemand ontmoet die hij leuk vindt als vriendin. Waardoor je achterblijft met die kutvraag. Waarom ben ik niet leuk genoeg? Of je die jongen in de eerste plaats als vriend zou willen is niet relevant, en ook niet dat je leuk genoeg bent om mee te scharrelen. Want blijkbaar ben jij niet leuk genoeg om als vriendin te willen.

  Lola, je hebt geen leuke reacties nodig van je lezers. Je weet donders goed hoe leuk je bent en/of wij jou vinden. Behalve een goede beurt binnen afzienbare tijd heb je uiteindelijk maar één ding nodig: iemand die jou niet zomaar leuk, maar de leukste vindt. En dat komt wel. In de tussentijd lekker genieten, en in de periode dat dat even niet lukt, lekker huilen naar de maan. Dat mag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd bezig met het spel, de spanning en het winnen. Al lijkt het nu misschien eventjes niet zo, door jou draait de bank flink verlies! Soms heb je even een break nodig om op adem te komenen en je fabulousness te hervatten om weer van het winnen te genieten.

  Hey, at least he still owes u a present...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het voordeel van geen relatie hebben: je bent niemand iets verschuldigd. Het nadeel van scharrelen is dat er soms (door wat voor reden dan ook) wat eerder een eind aan komt dan je zelf zou willen. Maar so be it (oké, 1 avondje je fabulousness op de bank verliezen mag).

  Maar jij weet ook: 'So many men, so little time...'

  On to the next dus, en snel een beetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lola please... you know that you're fabulous...

  (L) je grootste fan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen