vrijdag 31 juli 2009

Seksweekend?

Gisteren heb ik een vrouw ontmoet met een bijzondere kijk op mannen. 72 jaar, perfect gestyled. Schitterende grijze haren in een knot en precies de juiste make-up. Mooie outfit en klassiek (of course) Chanel tasje. “Lieverd”, zei ze, “er zijn zoveel heerlijke mannen op de wereld, maar of je er mee moet samenleven….”.

Zoveel heerlijke mannen, zeker waar. Niet mee samenleven…voorlopig niet, maar ooit toch wel. Deze dame vertelde dat ze ooit drie jaar getrouwd is geweest en daar twee prachtige kinderen aan over heeft gehouden. Maar dat ze er toch achter is gekomen dat mannen en vrouwen niet samen horen te leven.

“Ze zijn leuk om een avondje mee te eten of een seksweekend mee te organiseren”. U zei tennisweekend? “Nee, seksweekend. En daarna gaan we gewoon allebei naar ons eigen huis.”

Enigszins geschokt maar vol bewondering kijk ik deze dame aan. Ze heeft alles voor elkaar en is helemaal happy met zichzelf en haar vele heerlijke mannen. Ik vind het fantastisch dat een vrouw deze bewuste keuze heeft gemaakt, en het ook nog allemaal op haar manier voor elkaar krijgt op deze leeftijd. Want laten we eerlijk zijn, op je 72e liggen de mannen niet meer voor het oprapen. En om nou tijdens de BINGO avond voor te stellen om samen een seksweekend te organiseren….Volgens haar zijn dit soort korte en gepassioneerde relaties veel intiemer dan de langdurige waar je elkaars was doet en samen stofzuigt.

Ook al begrijp ik op dit moment maar al te goed wat deze dame bedoelt en geniet ik als geen ander van de vele mooie mannen op de wereld, toch hoop ik deze fase op mijn 72e wel achter me gelaten te hebben. Ik heb lang samen met een man geleefd en was er op een gegeven moment ook helemaal klaar mee. Ik geniet intens van avondjes met de meiden en avondjes met mezelf. Maar toch ben ik zelf enigszins gevoelig voor eenzaamheid. Nou is dat niet direct gekoppeld aan de liefde, ik heb gewoon het liefst zoveel mogelijk mensen om me heen. Maar ik denk dat dat op een bepaalde leeftijd toch lastiger wordt. Je hebt geen huisgenoten meer, je vrienden zijn niet meer on-call beschikbaar en je werkt niet meer. Ik moet er niet aan denken om dan iedere avond in een leeg huis thuis te komen. Als ik denk aan later (LATER) zie ik mezelf toch wel in een stabiele relatie. Toch hoop ik dat ik tegen die tijd ook de innerlijke rust en kracht heb die ik bij deze vrouw zie.

Als ik eenmaal weer klaar ben voor een vaste relatie zal ik in ieder geval de nummer 1 regel in mijn achterhoofd houden die mijn eigen oma me meegegeven heeft.
‘Zorg dat je een man vindt die net iets meer van jou houdt dan jij van hem’

Amen

7 opmerkingen:

 1. Oh my god, die vrouw is mijn nieuwe idool! Of had ze hakken aan..?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahahahahah aan A.V. what do you think, chanel tas en nikes? Niks voor mij, een alleenstaand leven, dan maar ouderwets...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wie heeft het over nikes.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahahahahaha jij bedoelde zeker ballerina's

  BeantwoordenVerwijderen
 5. fyi (om even in het vakjargon van lola te blijven) er zijn hele kittige schoenen te verkrijgen waarmee je niet enkels en knieen verneukt (en waardoor je niet met je toch al niet geringe 1.80m boven de menigte uittorent). Peace.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, dat zegt mijn moeder ook altijd... x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. en nog een tip: zoek een man die ook van zijn moeder houdt

  BeantwoordenVerwijderen