donderdag 23 juli 2009

Gossip & Dirt

Een paar dagen geleden heb ik uitgebreid gekletst met O.B.D. (hij weet zelf waarom hij zo heet, hehe). Toevallig een vriend van een aantal van mijn eerder besproken mannen, maar dat staat er helemaal los van.
Ons gesprek ging over onzekerheden. Ten eerste onbegrijpelijk dat deze man dat woord überhaupt in zijn mond neemt, want dit is iemand die werkelijk alles meeheeft. Zo zie je maar weer…

Het zette me aan het denken. Als het op mannen aankomt ben ik zelden onzeker. Ik heb er totaal geen problemen mee om op iemand af te stappen en meestal krijg ik ook wel wat ik wil.
Waar ik wel onzeker van wordt is als mensen achter mijn rug om over me praten. En dan vooral mensen waar ik om geef.
De afgelopen week zit dit nogal in mijn hoofd. Ik hoor dingen die iemand over me gezegd zou hebben die niet zo leuk zijn. De jongen in kwestie zou gek van me worden en me zat zijn. Nu ben ik nuchter genoeg om te beseffen dat het door vijf monden gaan en ieder er zijn eigen draai aangeeft. Het zal allemaal wel meevallen. Vooral omdat ik hem drie weken geleden letterlijk heb gezegd “als je niet meer wil dat ik contact opneem, just say so, even goede vrienden”. Nee daar wou hij niets van horen. Ik denk dat hij wel mans genoeg is om gewoon “ja” te antwoorden als hij dat wil. Maar misschien ook niet…

Nu probeert iedereen me van alles te vertellen. Hij zei dit, hij zei dat. En de grap is dat ik daar dus niet van wakker lig. Waar ik wel wakker van lig is dat mensen het blijkbaar belangrijk genoeg vinden erover te praten en mij van alles te vertellen. Iets wat voor mij helemaal niet zo’n big deal is wordt het op deze manier onvermijdelijk dus wel.
Nou is het nog erger in het geval dat mensen dingen zien en horen en er totaal hun eigen draai aangeven. Bij 'J’ zien mensen iets in zijn gezicht als ik de kamer binnenkom. Nu wordt het door iedereen om mij heen geïnterpreteerd als ergernis. “Zelfs J vindt Lola irritant”.

Kijk, en hier schaadt het mijn trots. Dat J zijn gezicht vertrekt is logisch. Maar het heeft heel andere redenen dan mensen denken. Alleen kan ik mezelf in deze niet verdedigen omdat ik zijn relatie wil beschermen.

Het is leuk om in een wereld te werken en wonen die klein is en waar iedereen elkaar kent, maar het heeft ook zijn nadelen. Mensen bemoeien zich met de beste bedoelingen overal mee. Als ik verliefd was op een van de mannen zou ik de ‘waarschuwingen’ maar al te veel op prijs stellen. Maar ik durf te zeggen dat ik redelijk wat mensenkennis heb en dat ik heus wel weet hoe het zit. En word ik door iemand aan de kant gezet dan is dat jammer maar lig ik er geen seconde wakker van. Dus nu moet ik proberen me niet mee te laten slepen in de gossip en van een mug geen olifant te laten maken.

Lieve mensen….I’M FINE!

Met special thanks to O.B.D. Omdat hij me inspiratie gaf en because he’s preeeeetty :)

2 opmerkingen: