donderdag 25 februari 2010

Story

Één van de redenen dat ik ooit ben begonnen met het schrijven van deze columns is het feit dat in mijn liefdesleven de meest bizarre en columnwaardige dingen gebeuren.
Deze column wordt op schrijfwaardigheid denk ik één van de toppers. Voor mij persoonlijk is het minder, en ik moet zeggen dat Lola best een beetje verdrietig is. Maar de gebeurtenis die ik hier ga beschrijven is zo typisch dat het eigenlijk weer grappig is.

Nog voor de zomer leerde ik een barman kennen waarmee het erg leuk klikte en met wie ik telefoonnummers uitwisselde. Sporadisch contact over de maanden zorgde er een tijdje geleden voor dat ik de column over Betty’s full frontal kon schrijven. In een flink beschonken toestand belandde ik met deze barman (G) in bed. Los van het feit dat het een bijzonder leuke avond was, bleken we in nuchtere toestand ook nog wat aan elkaar te melden te hebben.

De laatste maanden werd het contact ineens intensiever. G bleek een ontzettend oprechte man, die er geen problemen mee had in het openbaar te laten zien hoe leuk hij me vond. Meerdere keren over de laatste weken deed hij aan PDA (zoals John Legend het zo mooi zong), stelde hij me aan zijn vrienden , vriendinnen, collega’s en baas voor. Nodigde hij me uit bij zijn vrienden thuis en kwam het zelfs tot dagelijkse telefoongesprekken. Voor het eerst in lange tijd betrapte ik mijzelf erop dat ik het (in tegenstelling tot normaal gesproken) helemaal niet vervelend vond om iedere dag van G te horen. Ik merkte zelfs dat ik me op zijn belletjes verheugde en lichtelijk het gevoel begon te krijgen dat deze man wel iets meer dan een scharrel kon zijn. Voor het eerst in bijna twee jaar begon Lola gevoelens te krijgen en dacht ze eindelijk een potentieel in deze danser/barman gevonden te hebben.

Tot mijn lieve vriendin E mij een artikel stuurde uit de ‘Story’ van november. Een grote foto van mijn potentieel met aan zijn zijde een bekende Nederlandse. De titel bestond uit haar naam met de zin “woont samen met danser”. Niet alleen was G even vergeten te melden dat hij een beroemde vriendin heeft, maar dat ze samen een huis en een bedrijf hebben net zo min. Nou ben ik één van de meest begripvolle vrouwen op aarde als het om (een gebrek) aan monogamie gaat. Zie mijn affaire met T. Maar wees eerlijk met me. Goedgelovig als ik ben besluit ik G er direct mee te confronteren. Ik verwachtte een “Sorry, ik had het moeten zeggen, maar vind je gewoon zo sexy”, of “Het gaat slecht in mijn relatie”, of “Ik had het moeten zeggen maar ik vind je echt heel leuk en was bang je kwijt te raken”. Allemaal laffe excuses waarmee ik op de een of andere reden had kunnen leven. Maar nee mensen, Lola kreeg niets meer en niets minder dan een:

“Ja klopt. Dus?”

Nou dacht ik dat ik makkelijk was in het begrijpen en accepteren van mensen die vreemdgaan. Hoe fout ik het diep van binnen ook vind. Maar G overtreft alles. Niet alleen interesseert het hem blijkbaar geen flikker wie er allemaal getuige zijn van zijn overspel, maar daarnaast neemt hij niet de moeite het dan ook maar een beetje geheim te houden. Dus mensen, als ik binnenkort met een blauw oog in de Story sta, dan weten jullie waarom.

2 opmerkingen:

  1. ik wil liever hem met een blauw oog in de story vinden! maar sjeez, wat een loser, zich heel leuk voordoen en eigenlijk keihard vreemdgaan en het ook nog eens de normaalste zaak van de wereld vinden.. hoe is die vriendin dan? ik moet duidelijk even de story zien te vinden.. maar hoe kwam jij aan dat blaadje? per ongeluk bij de tandarts mee geconfronteerd?

    xx s

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het is stil in lola land :(:(:(

    BeantwoordenVerwijderen