woensdag 3 november 2010

M

Je begrijpt dat ik na Z meteen maar weer een danser aan de haak wilde slaan. Niet bewust, wel grappig.

Een aantal maanden geleden was ik in een club. Mijn vriendin wilde al vroeg naar huis en ik besloot in mijn eentje te blijven. Normaal gesproken zou ik niet snel alleen in een club willen ronddwalen, maar ik kende er veel mensen en hey, ik voelde me sexy, ik zag er goed uit en het zou zonde zijn van de goede outfit.

Als je als blanke, voluptueuze vrouw in je eentje losgaat op de dansvloer ontstaat er vanzelf een soort leger aan donkere mannen om je heen. Goed voor je ego. Ik zag een groepje dansers die ik, op één na, van gezicht kende. Ik voelde me als een magneet tot de mooie onbekende man aangetrokken. Een stuk groter dan ik (zo vind je ze niet vaak), een waanzinnig mooi hoofd en barstend van het zelfvertrouwen.

Steeds als ik met deze man aan het dansen was verdween de ruimte om me heen even. Needless to say, er werden nummers uitgewisseld.
Na veelvuldig telefonisch contact ben ik op een avond op mijn stoute schoenen zomaar langsgegaan. M en ik bleken ook nog te klikken. We hebben de hele avond gezellig gekletst en vooral gelachen. Meer niet.

De volgende date was bij mij thuis en die avond eindigde iets anders. Bij het zien van M had ik me het beeld gevormd van een typische danser. Jong, single, tikkeltje arrogant, en flink ervaren op het gebied van vrouwen. Ik bleek me flink vergist te hebben. Naast het feit dat hij eruit ziet als een echte soldier is M niet bang om voor zijn gevoelens uit te komen. Hij duikt niet met jan en alleman het bed in en is eigenlijk op zoek naar liefde. Hij is niet gemaakt om alleen te zijn.

Alles aan deze man gaf me reden om als een blok voor hem te vallen. Bijna. Nog nooit eerder heb ik zulke gemixte gevoelens voor iemand gehad. M heeft namelijk twee heel verschillende kanten. Aan de ene kant ongelooflijk lief, attent, warm en ontzettend grappig. Aan de andere kant ijskoud, egoïstisch, asociaal en zelfs soms respectloos.

Nou zou je kunnen zeggen dat de keus makkelijk is, kappen ermee. Maar het gekke is dat ik met de lieve M een hechtere klik heb dan ik in lange tijd met iemand heb gehad. Hij is één van de liefste en gezelligste mensen in mijn omgeving. Dat het in mijn liefdesleven nooit eens makkelijk is is inmiddels wel duidelijk. In ieder geval heb ik jullie dan nog wat interessants te melden…

2 opmerkingen:

 1. kijk, twee columns in één keer. lekker bezig!
  iemand die twee zulke verschillende kanten heeft moet je niet vertrouwen. één van de kanten is niet zijn ware persoonlijkheid en, sad but true, meestal is de leuke kant de kant die niet blijft. wie je respectloos behandeld is je energie niet waard, want die zal op de lange termijn niet meer respect voor je krijgen. zeker niet als jij je respectloos laat behandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het eens met Anoniem hier!
  Ten eerste wat betreft de twee columns in een keer: heel lekker bezig. En ten tweede over mister Scizo, ik snap dat hij voor nu even goed voor je is, maar never trust a guy with two sides, darling!

  Dus ik zeg: vrijdag opzoek naar een betere soldier?

  LOVE U

  BeantwoordenVerwijderen