zondag 13 september 2009

18 is de nieuwe 25

Ik ga even klinken als een oud wijf….Al een tijdje verbaas ik me over de ‘jongeren’ van nu. Niet alleen de meisjes van 15 die me schaamtevol vertellen dat ze nog NOOIT iemand gepijpt hebben en hoe voor schut dat is (HELP). Nee, ik heb het vooral over de jonge mannen die ons landje sieren. Nou zit ik natuurlijk volop in de urban dans wereld en zijn ze daar misschien een tikkeltje stoerder dan op het VWO, maar dan nog. Ik kan me herinneren dat de jongens toen ik 16 was echt niet met hun stoere sneakers, blackberry’s en rugzakjes nog op, salto’s stonden te maken op het schoolplein. Complete (veel te gladde) D’angelo songteksten worden er geplaybackt in de clubs terwijl deze mannen (ik weet het, jongens, maar zo zien ze er niet uit!) de dansvloer onveilig maken en alle vrouwen verlegen krijgen. Iedere dag verbaas ik me over de ROC dansstudenten die schaamteloos hun nieuwe sexy dansjes laten zien voor het raam van de juf. En ik geef meteen toe, ik vergeet op dat moment dat ze 19 zijn. Ze zien er niet alleen goed uit, ze weten het ook nog. Ze weten precies hoe de kunsten van het flirten in elkaar steken en van ook maar enige onzekerheid is geen spoortje te vinden.

Een tijdje geleden was ik op de 18e verjaardag van mijn neefje. Een vriendje van hem ving mijn blackberry pin code op en in no-time ontving ik de meest volwassen, sexy berichten. (in rijm nota bene).

Het gekke is dat ze ook echt ouder lijken. Of dat nou alleen komt door de attitude weet ik niet, maar ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik denk, “is 18 nou echt zo jong?”. Ik roep dan ook steevast dat 18 de nieuwe 25 is. En in dat geval….

(Deze regel maakt het ook wat minder erg dat ik er achterkwam dat één van mijn sportschoolmannen op dat moment 19 bleek te zijn…..)

5 opmerkingen:

 1. Lola geloof mij, tieners: don't go there!

  (of ze moeten klein en donker zijn natuurlijk, dan zijn ze onweerstaanbaar, haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het leuke aan 19 is dat ze nog heel erg hun best doen. of is dat tegenwoordig ook al niet meer zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, mijn ervaring met 19 was nou niet echt voor herhaling vatbaar moet ik zeggen..
  'Condooms? Nee, sorry die heb ik niet bij me'
  En er vervolgens nog eens 10 nodig hebben om twee keer klaar te komen ook..? Go home boy!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. call me sophisticated:

  betty is hilarisch!! en wijze woorden.. nee 19jaar is jong.. kleine jongetjes, kleine piemeltjes, kleine egootjes... doe.. wait for it... maar niet!

  x

  BeantwoordenVerwijderen