woensdag 10 juni 2009

How to lose a girl in ten days

Ok, we kennen allemaal de regels. Niet te snel bellen, minstens een dag wachten met sms’en, niet na een maand roepen dat je van hem houdt en al helemaal niet je ouders erbij betrekken als het nog niet hoeft.
Wij vrouwen staan er bekend om deze regels nogal eens aan onze laars te lappen. We worden te snel emotioneel, zijn teveel in touch met onze gevoelens en geven maar al te graag toe aan hevige verliefdheid. Nou maak ik me aan bovenstaande gelukkig niet al te snel schuldig. Mijn echte emoties zien maar weinig mensen en aan mijn gevoel geef ik liever niet te snel toe. Wel vind ik mensen snel heel erg leuk, maar dat heeft niet alleen betrekking tot mijn lovers. Ik hecht me snel aan mensen, en laat ze graag weten als ik ze lief vindt...Ja ik ben ongeduldig en vervelend als ik mijn zin niet krijg (dit kan ik maar beter toegeven, want ik ken iemand die dit gaat lezen die dat maar al te goed kan bevestigen....). Maar zelfs ik heb mijn trots en grenzen.

Nu heb ik uit eigen ervaring vernomen dat gelukkig vrouwen niet de enige zijn die last hebben van deze verschijnselen. Al is gelukkig misschien niet het juiste woord, want echt blij met de ervaring ben ik niet.

Een paar weken geleden, dansen met vriendinnen op salsa muziek. Mooie neger, kan salsa dansen en vraagt me voor een merengue. (Weer die f*cking merengue, misschien niet meer doen Lola!) Heerlijk, een man die kan dansen. Gezellig, leuk, hij kon nog een gesprek voeren ook, mooi meegenomen. Ik geef mijn nummer en denk, we gaan nog eens dansen of een drankje doen. We zien wel.
Hij smst niet meteen, een pluspunt.

Ha! Te snel gejuicht. De volgende ochtend een onschuldige “ dag schat, ben je veilig thuis gekomen?”. Ik antwoord netjes een paar uur later om vervolgens rond etenstijd gebeld te worden. Daar heb ik dus nog even geen zin in. (en op dat moment geen tijd voor). Het onbeantwoorde telefoontje wordt gevolgd door een licht ergerlijke sms; “ je zal wel druk zijn’. Ehm...inderdaad ja, dus stoor me dan ook niet. Twee uur later “ waarom reageer je niet?” En kijk lieve mannen, hier gaat het mis. Ik ken je 48 uur en heb een leven...

Vervolgens wordt ik twee weken lang....iedere dag (ik herhaal, IEDERE dag) gebeld. Nog nooit, NOOIT, heb ik opgenomen...dan zou je denken dat de hint wel overkomt. Niet dus. Talloze sms’jes “ heb ik iets fout gedaan?”, “ wat ben je aan het doen?”. En alsof het nog niet erg genoeg is heeft meneer blijkbaar onthouden waar ik werk en vraagt hij ineens in de sms of het adres wat hij daarbij heeft gevonden klopt.

Ga je me nou opzoeken op mijn werk? Ben je helemaal gek geworden? Mensen, dit is het punt waarop je als vrouw de telefoon zou moeten pakken en hem vertellen dat je hier niet van gediend bent. Daar ben ik dus weer heel slecht in. Ik stap gewoon in de negeermodus.

Inmiddels is het rustig op telefoonfront...Nu maar hopen dat ik hem niet tegenkom. Ik moet toch echt leren om mijn mond open te trekken tegen vervelende types, want zolangzamerhand heb ik ogen in mijn achterhoofd nodig voor iedereen die ik niet tegen wil komen.
Iemand interesse in de functie voor ‘personal telling guys to fuck off assistant’? Let me know.

6 opmerkingen:

 1. Ik ben beschikbaar voor de functie. Ik vertel graag andermans stalkers dat ze op moeten rotten. Zal wel zijn omdat ik zo ontzettend succesvol ben in mijn eigen liefdesleven. Je weet me wel te vinden op FB.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben uiteraard ook beschikbaar! Geef zijn nummer maar, dan zal ik hem eens haarfijn vertellen hoe het ervoor staat! En het werkt: mijn geflopte onenightstand heeft immers ook nooit meer wat van zich laten horen nadat ik hem letterlijk bij het grofvuil aan de straat heb gezet! Dus kom maar op met zijn 06!

  (zucht, met deze agressie komt Betty natuurlijk nooit aan een man, I seriously need some help!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En wat hebben we hiervan geleerd? "Weer die f*cking merengue, misschien niet meer doen Lola!" Zo te lezen kan je die hulp van Betty goed gebruiken.. maar mocht je nog iemand anders nodig hebben die eventjes opbelt en zo'n dude vertelt hoe het zit, weet je me te vinden, met of zonder raar accent en (ik zeg een russisch, frans, A'dams you name it, i'll try -let op try, garandeerd eigenlijk niet veel..-) ik zal je uit de brand te helpen..

  stay sexy stay fab, don't forget the clap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OMG: stay sexy, stay fab, dont forget the clab! FABULOUS!! Dat is vanaf nu mijn nieuwe motto!

  BeantwoordenVerwijderen